Overlijden melden: 0251 231 262 (dag en nacht bereikbaar)

De uitvaart

Naast het afscheid nemen van uw dierbare is de uitvaart ook hét moment van herinneren. Wij proberen dit zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij uw wensen. Muziek, rouwkaarten en vervoer zijn hier belangrijke onderdelen van.

Begraven of Cremeren

De keuze voor begraven of cremeren is erg persoonlijk. Dit kan een emotionele keuze zijn of voortkomen uit een weloverwogen levensvisie. Sommige mensen weten precies wat ze willen voor na hun overlijden, waar andere misschien nog twijfelen of deze keuze zelfs aan hun nabestaanden laten. Dit kan bijzonder lastig zijn. Daarom is het verstandig om tijdig na te denken over uw keuze voor een crematie of begrafenis.

De argumenten om te kiezen voor een crematie zijn heel divers. Een crematie kent vele voordelen. Het neemt geen ruimte in zoals een graf op een begraafplaats en de herdenkingsmogelijkheden zijn zeer uitgebreid. U kunt de as uitstrooien op een plek naar keuze of in een urn thuis bewaren. De urn kan bijgezet worden in een familiegraf en een deel van de as kan bijvoorbeeld verwerkt worden in een sieraad. Tot slot zijn de kosten voor een crematie meestal lager dan de kosten van een begrafenis.
De keuze voor een begrafenis gebeurt vaak op grond van voorkeur, geloofsovertuiging of traditie. Of er is bijvoorbeeld al een familiegraf. Het graf is een plek waar men de dierbare overledene kan herdenken. Het biedt op die manier rust, troost en het schept de gelegenheid om mooie herinneringen te koesteren. U heeft de keuze tussen een algemeen en een particulier graf. Deze keuze heeft gevolgen voor de kosten, de duur van het grafrecht en het gedenkmonument.

Plechtigheid

Wij vinden zelf dat er niets persoonlijker is dan de invulling van een plechtigheid. De keuze van muziek, het wel of niet tonen van foto’s en met name de woorden die gesproken worden. Hoe de plechtigheid uiteindelijk wordt vormgegeven bespreken we samen en zetten dit vervolgens uiteen in een draaiboek.

Team Eeken gaat voor 100%. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in begeleiding en ontzorging. Daarom mag u de muziekkeuze en de uitgezochte foto’s bij ons neerleggen en wij zorgen ervoor dat alles op tijd bij het betreffende crematorium of begraafplaats aanwezig is en uiteraard van te voren getest wordt!

Uitvaartkisten

Een nette en waardige kist, dat moet de basis zijn. Daarom bieden wij in ons basispakket een mooie naturel kist aan. Natuurlijk is het ook mogelijk een kist te kiezen die niet binnen het basispakket valt. Deze kisten kennen een toeslag in kosten welke per kist verschillend is. Tijdens het persoonlijke gesprek met een van ons zal u gevraagd worden naar welke keuze uw voorkeur uitgaat.

Hieronder ziet u een greep uit de mogelijkheden, maar in overleg kijken we graag naar uw persoonlijke wensen.

Rouwvervoer

Rouwvervoer is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. De laatste reis, die vooral discreet, waardig en stijlvol hoort plaats te vinden. Althans, zo vinden wij! Het gebruik van een rouwauto is standaard opgenomen in ons basistarief. Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijkheden in overleg mogelijk.

Rijdt u als nabestaande liever niet met uw eigen auto of heeft u geen vervoer? Wij kunnen zorgen voor een of meerdere passende volgauto’s.

Rouwcirculaires

De keuze voor een rouwcirculaire is erg persoonlijk. Wij bieden binnen ons basistarief een ruim assortiment aan rouwcirculaires. Maar wij begrijpen ook dat het voor kan komen dat er geen passende keuze tussen zit. Gelukkig kunnen wij iedere gewenste foto of plaatje (van voldoende kwaliteit) op de voorzijde van de rouwcirculaire plaatsen. Zo is de gekozen rouwcirculaire altijd persoonlijk..

Hieronder ziet u een greep uit onze collectie. U kunt ook de gehele collectie als pdf downloaden.

Rouwteksten

Afscheid nemen van iemand die ons lief is, is ontzettend moeilijk. Des te belangrijker is het om met elkaar goed na te denken over de tekst op de rouwkaart. Dit ene gedichtje en/of deze ene, oh zo belangrijke, kennisgevingszin zeggen alles over wie iemand was en wat hij of zij in haar leven betekend heeft.

Wij snappen hoe moeilijk het bedenken van deze teksten kan zijn, dus hebben wij ter inspiratie een aantal mooie en bijzondere teksten en gedichtjes verzameld.

Teksten bekijken

Advertentie

Wij helpen u graag met het plaatsen van een advertentie in de verschillende kranten uit de regio.

Wilt u meer weten? Bel ons voor een persoonlijk gesprek. Wij helpen u graag verder. U kunt ook eerst een informatiepakket aanvragen.